miercuri, 30 noiembrie 2011

ROMANII SUNT DESTEPTI - Campanie stupida si inutila !

Astazi m-a ajuns si pe mine...

Vazusem cateva personalitati pe posturile de televiziune indemnandu-ne sa lansam pe Google cautarea "Romanii sunt destepti", insa nu-i dadusem mare importanta pana astazi, cand ma astepta un mail cam insistent in Inbox (mai venise din vreo trei directii saptamana trecuta si il ignorasem), asa ca am acordat problemei cele minimum 3 minute pe care ar trebui sa si le ia oricine se decide sa distribuie ceva, primit de aiurea, catre prieteni si cunostinte, de la anunturi umanitare la tot felul de alte chestii care circula pe net si sunt hoax, spam sau alte chain-letter-uri (Bill Gates isi imparte averea... Yahoo si AOL s-au decis sa sprijine micuta arsa si mutilata... scrisoarea nigeriana... daca nu trimiti mesajul asta la alte 5 persoane iti moare ceva/cineva/...).

Asa ca am facut efortul urias si supraomenesc de a "baga" pe Google expresia "romanians are", nu "romanii sunt". Pentru ca nu ma intereseaza ce cauta romanii despre romani, in conditiile in care campania se pretinde ca doreste sa inbunatateasca imaginea Romaniei in afara, da? Rezultatul:


(Click pe poza pentru marire si inchide din X dreapta sus pentru citirea mai departe a articolului!)
(Oh, scuze, romanii sunt destepti, deci stiai deja asta!...)

OK, deci: latini, hoti si destepti. Ultima e sigur rezultatul campaniei de care vorbim acum, demonstrand cat de putina lume se intreaba cum sunt romanii, daca intr-o luna de la lansare deja apare "smart" in sugestiile Google...

Dar hai sa vedem cat de relevanta e aceasta campanie si daca nu cumva e stupida, daca nu cumva noi ne-am trezit ca vrem sa aratam bine pe net (ma rog, pe Google...) in loc sa ne concentram pe ce avem de facut in lumea reala.

Ia sa vedem cam cum arata alte popoare, si hai sa incepem cu cele mai mici si mai vecine:

Bulgarians are...



Cum? Grosolani si rasisti? Wowww... E clar, trebuie sa lucreze si ei din greu pe Google, sa le faca trafic, sa zica acolo ca-s cultivatori de castraveti, nu sclavi pe plantatiile de cucurbitacee...

Dar cum stau fratii unguri in fata Domnului? Scuze, in fata Google-ului, la naiba...



OK, sunt huni... dar stai, ce vad oare? Tigani? Pai nu eram noi cei asociati cu minoritatea rroma? Deci ungurii sunt aceia, ahaaa! Dada!... E important de stiut asta, are si foarte mare importanta ce sugereaza Google si, evident, ungurii sunt invitati si ei sa tasteze gyorsan ceva de genul "hungarians are guyas" sau ceva.

Sar grabit peste grecii stupizi...



...si peste italienii prosti...




...ca sa ma sui spre liga superioara, trecand prin Austria (alti rasisti si grosolani)...



...pentru ca vrem sa ajungem la tarile care, nu-i asa, au locuitori harnici, muncitori, inovatori si disciplinati, nu? De exemplu nemtii! Ia sa vedem: "germans are..."



Oh, va rog, va rog! A trebuit sa iau o pauza sa-mi trag sufletul! Deci cum???
Sunt reci (ok pana aici), nazisti, nu sunt haiosi... si pe locul patru, in caz ca ai uitat intre timp ce a fost pe locul doi, Google iti reaminteste: tot mai sunt nazisti!!!
Dragii mei producatori de motoare, fotbal si bere, liebes deutsches Volk! Intrati schnell toti und multi und continuu auf Google, und tastieren sie frenetiken "germans are very funny filme bavareze schneller schneller, oh oh, du bist Vezuvius!!!", bitte-bitte, acum, acum, ja ja, alles gut!!!

Dar, liebe Frau Merkel, nu te nelinisti! Pentru ca americanii sunt...



Sunt stupizi (dar stupizi youtube, ceea ce e... evident... ma rog... wtf???), reci, prosti si idioti... Oh, ce de bani ar face Larry Page si Sergey Brin daca toti americanii ar incepe de maine sa se caute de cuvinte de bagat pe Google prin tastatura, pentru ca, nu-i asa, e o megapenibilitate sa apari in halul asta pe net!!!... Dar romanii sunt destepti! Oh, da!...

Am lasat la urma, evident, poporul care ne iubeste cel mai mult in ultima vreme, cosanguinii si fratii nostri mai mari de pe Sena, Somme si Meuse.

Ati ghicit, e vorba de francezi, care sunt...



Nu ca zic, da' vreau sa spun... supizi si lasi? Parca nici nu mai conteaza ca-s buni amanti si ultima referire e despre altceva... Mai bautori de vin incontinuu, ia mai lasati mistoul adresat romanilor (ca suntem destepti, ba!!!) si mai bine ocupati-va de ce zice Google despre voi, mai... stupizilor lasi si stupizi ce sunteti! Si lasi, ca era sa uit!

Cu asta sper ca am pus punct unei campanii stupide (e drept ca nu atat de stupida ca si francezii, sic!) dar mai ales inutila, irelevanta si agasanta, in conditiile in care personal as prefera sa se zica despre romani ca sunt nazisti si ca tot mai sunt nazisti, dar sa ne mearga ca la nemti... masinile pe autostrazi de exemplu...

Pentru asta, insa in loc de tastat pe Google, romanii ar trebui sa fie suficient de destepti sa tasteze Ctrl-Alt-Delete si sa se reseteze. Ca sa inteleaga un adevar simplu:

CONTEAZA CE ESTI, NU CE ZICE GOOGLE CA AU CAUTAT ALTII DESPRE TINE CA AI FI!

Ce ziceti, desteapta fraza? E scoasa de un roman! Evident, un roman destept, desigur!...






:)

Iuliu C-V
30.11.2011

3 comentarii:

  1. Sa ne traiesti nenea Iuliu.Mare dreptate aveti...dar daca tuturor celor de mai inainte pomeniti li s-ar adauga inaintea frazei "X-ulestii sunt....astfel", doua cuvinte, simple de altfel: "NU TOTI", cam cum ar fi treaba?pentru ca, dupa umila mea parere nu toti sunt cum sunt descrisi pe "goagal".dar vorba dvs...conteaza ce esti si faptele dovedesc caracterul fiecaruia.respectele mele, zarzarel.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos articol. Aş corecta totuşi în privinţa bulgarilor, nu e vorba de SCLAVI, ci de SLAVI.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, am corectat. Asa-s artistii, se mai lasa dusi de val in chinurile creatiei :)))))

    RăspundețiȘtergere